(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info@patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-1) 452-0050
WebOkos

Szeretnéd, ha jobban irányíthatnád látogatóid figyelmét az oldaladon? Használj „pucér aktivistát”?

RSS csatorna
Szeretnéd, ha jobban irányíthatnád látogatóid figyelmét az oldaladon? Használj „pucér aktivistát”?

Nemrégiben kapta fel a média azt a hölgyet, aki egy radikális nőjogi szervezet aktivistájaként pucéran demonstrált elveiért. Ha kevésbé lett volna bevállalós, és nézeteit csupán egy táblával a nyakában hirdeti, vajon akkor is ilyen sajtó visszhangot kap a téma? Bizonyára nem. Most megmutatjuk, hogyan tehetsz szert Te is egy online „pucér aktivistára”!


Nyitólap. Mindenki minden fontosat itt akar megjeleníteni: tevékenységek, kínálat, akciók, hírek, újdonságok, fotók, itt iratkozz fel, itt töltsd le és így tovább. Első blikkre sokszor ezért átláthatatlanul sok itt az infó. A szkennelő olvasásnak és átnézésnek köszönhetően néhány pillantás ide, néhány amoda, és már navigálunk is tovább.

Bizonyos weboldal tartalmaknak megvan a bevett helyük: a logó a bal felső sarokban, a menü a felső sorban vagy a bal hasáb tetején. De van-e arra is szabály, hogy hová helyezzük el oldalunkon azokat a tartalmakat, akciókat, kiemelt ajánlatokat, melyeket szeretnénk, hogy egyszerűen ne lehessen nem észrevenni! Azaz hol van a mi online pucér aktivistánk?

Jól látható helyen, mondanád, de ettől azért valljuk be, még nem leszünk okosabbak. Ennél konkrétabb választ várok! Nos? Senki többet?

Ja, hogy van itt valaki, aki már hallott valami hőtérképes honlapelemzésről, amely megmutatja, hogy oldalad mely részén időzik el jobban a tekintet, azaz mely részre fókuszálnak a legtöbben. Jópofa dolog, a neten „website heat map” kifejezésre keresve találsz is jónéhányat. Mutatunk egy egyszerűbb, és nem mellesleg ingyenes megoldást arra, hogy megtudd, hol van a Te honlapod fókuszpontja!

Ki más is szolgálna nekünk hasonló adatokkal, ha nem az nagy Google!

A Google Analytics-ből szinte minden fontos adat kinyerhető, ami weboldal statisztikai szempontból érdekes lehet, de ezzel az elemzéssel – mely azonnal átlátható és igen látványos - talán még nem találkoztál!

Ez az eszköz %-os formában jeleníti meg oldalad minden egyes részterületén, hogy mekkora látogatottságot élvez az adott mező.

Mielőtt döntenél arról, hogy hová helyezed el új, legütősebb ajánlataidat bemutató banneredet az oldaladon, kattints párat, hogy megerősítést nyerj választásod helyességéről, vagy új tippet kapj a Google-től a hatékonyabb megjelenítésre!

Néhány kattintás, és egy csomó igen hasznos információ!

A Gogle Analytics bal menüjében kattintgass a Viselkedés/Webhelytartalom/Minden oldal menüpontjába, és ott a felső menüből (a grafikon fölött) válaszd ki az „Oldalon belüli” menüpontot!

Ne ijedj meg, ha hibaüzenetet kapsz, miszerint „Hiba történt az oldalon belüli elemzés betöltése során”, csak kattints a „Betöltés teljes nézetben” gombra, és már folytatódik is a játék!

Ezt követően betöltődik az oldalad, fölötte egy menüsorral, amiben Buborékok megjelenítése, „Szín megjelenítése szerepel többek között. És már meg is érkeztünk a célegyenesbe.

Kattints a „Buborék megjelenítése” gombra, és az eszköz oldalad minden egyes apró részénél %-osan megmutatja, hogy milyen érdeklődést mutatnak az adott terület iránt a látogatóid.

Ha számadatok helyett színekkel látod át jobban az állapotot, akkor % buborékok helyett válaszd a „Szín megjelenítése”-t, vagy a kettőt együtt, amikor egy színes, és %-os számadatok elemzés tárul eléd.

Persze mint minden, ez a dolog is összetett. Mert valószínűleg bizonyos helyeken azért nagyfokú a nézettség (most a szó szoros értelmében), mert oda tetted azt a villogó nagy piros nyilat, és ha az nem lenne ott, tán ez az oldal terület sem lenne olyan nézett, de arra mindenképpen alkalmas, hogy lecsekkold, hogy a kiemelt részek tényleg kiemelt figyelmet kapnak-e a látogatóktól. Ha az eredmény nem kedvedre való, akkor jöhet a gondolkodás, és a mit, hová, hogyan!

Végezetül pedig kérlek Benneteket, hogy ne csak pillantásotokkal illessétek a Megosztás gombot, hanem egy kattintással is!

 


Kulcsszavak: A bejegyzéshez nem tartozik kulcsszó
« Vissza
Hozzászólások
A blokk nem található a rendszerben. A blokk nem található a rendszerben.

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"